Φυσικά Όνειρα – ΚοινΣΕπ Ένταξης ΑΜΕΑ



Τρία ΑμεΑ παιδιά δημιουργούν φυτικά καλλυντικά, μάσκες, ενυδατικές κρέμες και σαπουνάκια γλυκερίνης στη Νέα Μαγνησία της Θεσσαλονίκης.

Φυτικά καλλυντικά, μάσκες, ενυδατικές κρέμες και σαπουνάκια γλυκερίνης δημιουργούν στη Νέα Μαγνησία του δήμου Δέλτα της Θεσσαλονίκης τρία ΑμεΑ, όλα τους παιδιά, με τη βοήθεια του συνεταιρισμού «Φυσικά Όνειρα – ΚοινΣΕπ Ένταξης ΑμεΑ».

Όπως ανέφερε στη Voria.gr το μέλος του ΔΣ του συνεταιρισμού Μαρία Δαλκίδου, μαζί με τα τρία παιδιά βρίσκονται και τέσσερις αρτιμελείς ενήλικοι. «Ο σκοπός της δημιουργίας μας ήταν να δώσουμε ένα μέλλον στα παιδιά. Πήραμε την απόφαση γιατί ήταν ένας τρόπος να απασχοληθούν τα παιδιά, να δημιουργούν και να το χαίρονται. Ό,τι μπορούν να προσφέρουν είναι χρήσιμο στην κοινωνία».

Τα δύο παιδιά βρίσκονται στην ηλικία των 23 ετών ενώ το ένα είναι 20 χρόνων. Όπως σημειώνει η κ. Δαλκίδου, «έχουν τελειώσει την εκπαίδευσή τους και τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα. Δεν έχουν καμία βοήθεια από το κράτος, μόνο οι άνθρωποι γύρω τους τους βοηθούν». Τα παιδιά της ΚοινΣΕπ «Φυσικά Όνειρα» δεν διαθέτουν το απαιτούμενο 67% αναπηρίας και δεν παίρνουν επίδομα από το κράτος, υπογραμμίζει η κ. Δαλκίδου. «Παρά ταύτα δεν υπάρχει καμία απορρόφηση για αυτούς τους ανθρώπους παρόλο που μπορούν να κάνουν πράγματα», υπογραμμίζει.

Όσον αφορά το τι κάνουν τα παιδιά, η κ. Δαλκίδου τονίζει ότι, με καθοδήγηση από τους υπόλοιπους της ΚοινΣΕπ, κόβουν τη γλυκερίνη που δημιουργεί τα σαπουνάκια, ανακατεύουν τα υλικά, μαθαίνουν να ζυγίζουν και να τυλίγουν τα προϊόντα».

Καταληκτικά, το μήνυμα που στέλνει το μέλος του ΔΣ του συνεταιρισμού μέσω της Voria.gr είναι ότι τα παιδιά αυτά δικαιούνται να έχουν μέλλον και πρέπει η κοινωνία να έρθει κοντά τους και να τους αγκαλιάσει. «Πρέπει σε μεγάλο βαθμό όλοι οι αρτιμελείς να έρθουν κοντά σε αυτά παιδιά που δεν διαφέρουν σε τίποτα», καταλήγει.

Η ΚοινΣΕπ Ένταξης ΑμεΑ «Φυσικά Όνειρα» διαθέτει σελίδα στο Facebook όπου παρουσιάζονται όλες οι δημιουργίες των παιδιών που διατίθενται προς πώληση. {https://www.voria.gr}





Related Posts