ΣΜΙΛΗ ΚοινΣΕπ Είδη κεραμικής τέχνης και άλλα όμορφα Χειροποίητα προιόντα



H ΣΜΙΛΗ αποτελεί Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας και εδρεύει στο Χαϊδάρι Αττικής. Τα πέντε ιδρυτικά μέλη της Σμίλης είναι ταυτόχρονα και ιδρυτικά-  ενεργά μέλη του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, το οποίο ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα.

Σκοπός της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας (Κοιν.Σ.Επ.) είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας.

Η Κοιν.Σ.Επ. αναπτύσσει συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς/οργανισμούς /εταιρείες και ιδιώτες  για την πώληση ειδών δώρων, αποξηραμένων φυτών και βιολογικών προϊόντων τα οποία παράγονται και συσκευάζονται από άτομα με νοητική υστέρηση. Η προώθηση και διάθεση των προϊόντων εντάσσεται στο λιανικό ή και χονδρικό εμπόριο.

To e-shop της Σμίλης eshopsmili.com  αποτελεί ιδέα των δημιουργών της και έχει ως μοναδικό σκοπό την προώθηση της ένταξης των νέων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας.

Τα προϊόντα που διατίθενται στο e-shop είναι :

-Είδη κεραμικής τέχνης
-Αποξηραμένα Αρωματικά φυτά, βιολογικά προϊόντα
-Χειροποίητα κοσμήματα
-Αγιογραφίες (χειροποίητες)
-Χειροποίητα είδη δώρων

Η διάθεση των βιολογικών αρωματικών φυτών γίνεται σε  συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο και εξοπλισμό για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. Η πρότυπη μονάδα καλλιέργειας αρωματικών φυτών  του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α λειτουργεί από ενήλικες με νοητική υστέρηση και παράγει οργανικά αρωματικά φυτά όπως  το δενδρολίβανο, τη ρίγανη  και τη λεβάντα.

Παράλληλα, η Σμίλη στηρίζει και ενισχύει την λειτουργία του εκπαιδευτικού  εργαστηρίου της κεραμικής, της κοσμηματοτεχνίας και των εικαστικών και προωθεί τις δημιουργίες των νέων και ενηλίκων ατόμων με νοητική υστέρηση. Μέσα από σύγχρονες τεχνικές κεραμικής, παράγονται χειροποίητα πήλινα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα (πιατέλες, διακοσμητικά βάζα, τασάκια, διακοσμητικά στεφάνια και κρεμαστά, συνθέσεις για  κερί). Η ενασχόληση τους με διαφορετικές μορφές εικαστικών τεχνών (αγιογραφία, ζωγραφική σε ξύλο, καλλιτεχνικές κατασκευές με τη τεχνική χαρτοπετσέτας, τεχνική quilling) έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή εικόνων αγιογραφίας και ποικίλων χρηστικών αντικειμένων διακοσμημένων με συγκεκριμένες τεχνικές  ζωγραφικής.





Related Posts