Σκαντζόχοιρος Ελληνικό ποιοτικό παιχνίδι



Με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού μέσω του σχεδιασμού και της παραγωγής εκπαιδευτικών παιχνιδιών υψηλής ποιότητας, που βασίζονται σε αρχαιολογικά ευρήματα και γεγονότα από την προϊστορική μέχρι τη νεότερη εποχή του ελλαδικού χώρου, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Σκαντζόχοιρος» αναφέρει πως επιχειρεί να αναδείξει την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας με έναν τρόπο που συνδυάζει «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Νέοι σχεδιαστές και εικονογράφοι, σε συνεργασία με ιστορικούς και αρχαιολόγους, αναπτύσσουν για τον Σκαντζόχοιρο μια εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως πρωτότυπα επιτραπέζια, βιβλία ζωγραφικής, παιχνίδια μνήμης, κούκλες και, στο μέλλον, ηλεκτρονικά/ψηφιακά παιχνίδια. Τα παιχνίδια του Σκαντζόχοιρου καλούν τους παίκτες να διευρύνουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την περιέργεια και τους ορίζοντες τους, συνδέοντάς τους με γνώσεις, τοποθεσίες και θεσμούς της ιστορίας.

Από το σχεδιασμό μέχρι την ανάπτυξη και την παραγωγή των παιχνιδιών της, ο Σκαντζόχοιρος συνεργάζεται με Έλληνες επαγγελματίες και κατασκευαστές παιχνιδιών, υποστηρίζοντας την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, ενισχύει την προσφορά των εκπαιδευτικών παιχνιδιών προς το καταναλωτικό κοινό με το ηλεκτρονικό της κατάστημα και αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο σημείων πώλησης σε μουσεία, βιβλιοπωλεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους».

Οι δημιουργοί της εταιρείας αναφέρουν πως στόχος είναι τα εκπαιδευτικά και πρωτότυπα αυτά παιχνίδια να γίνουν προσιτά σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό, και για το λόγο αυτό σχεδιάζουν ενέργειες κοινωνικής απεύθυνσης που θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να τα αποκτήσουν.

Η ιδρυτική ομάδα της «Σκαντζόχοιρος Κοιν.Σ.Επ.» αποτελείται από την αρχαιολόγο Κατερίνα Δελούκα, τον σχεδιαστή Αντώνη Δημόπουλο, τον πληροφορικάριο Χρήστο Μπαϊραμίδη, την ιστορικό των επιστημών Ντόρα Οικονομίδου, τον αρθρογράφο Λουκά Σταμέλλο και την παιδαγωγό Φωτεινή Συραγάκη. Στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι, όπως η κοινωνική λειτουργός Βαλεντίνα Γιαννακοπούλου και οι καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες Γιάννης Αντωνόπουλος, Βανέσσα Ιωάννου, Χριστιάννα Λεωνάκη και Ελευθερία Λιθαδιώτη.

Σκαντζόχοιρος Κοιν.Σ.Επ. βρείτε την εδώ
Καρόρη 5 (εντός στοάς)
10551 Αθήνα





Related Posts