Παλαιοβράχα ΚοινΣΕπ Βιολογική καλλιέργεια,τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.



Στη δυτική Φθιώτιδα, σε μια πανέμορφη πλαγιά του όρους Γουλινάς, ανάμεσα σε δάση βελανιδιάς και καστανιάς, βρίσκεται το ημιορεινό (450μ υψόμετρο) χωριό Παλαιοβράχα.

Εκεί μια παρέα ανήσυχων ανθρώπων, πριν 2 χρόνια, συνέστησαν την ΚοινΣΕπ «ΠΑΛΑΙΟΒΡΑΧΑ» με σκοπό να ενώσουν δυνάμεις, να αξιοποιήσουν παρατημένα κτήματα, αμπέλια, ελιές, να δείξουν στον ντόπιο πληθυσμό διεξόδους, να αρθρώσουν μια άλλη πρόταση, αυτή του συνεργατισμού, της δέσμευσης, της αλληλεγγύης.

Ευτυχής συγκυρία η συνεργασία με την Greenpeace και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μας παρέχουν τις γνώσεις και την επιστημονική επάρκεια για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια άλλη γεωργία, αειφόρο, βιώσιμη, επαναστατική, που σέβεται το περιβάλλον, τον άνθρωπο, τις ερχόμενες γενιές. Σε αυτές, οι πρακτικές μας θα αφήσουν έναν κόσμο, λίγο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε.

Στάρι, όσπρια, τομάτα, αρωματικά, ελιές, σταφύλια, συκιές, μελίσσια, είναι κάποιες από τις δραστηριότητές μας.

Μέλι, αλεύρι, τραχανάδες, πλιγούρι, ζυμαρικά, σάλτσες, όσπρια, καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, λάδι, ελιές, κρασί και τσίπουρο, είναι κάποια από τα προϊόντα που παράγουμε, σε περιορισμένες ποσότητες, με πολύ μεράκι, γνώση, και αγάπη.

Επιδίωξή μας είναι να συσπειρωθούν γύρω από το εγχείρημά μας όλες αυτές οι δυνάμεις που μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όραμα για μια βιώσιμη γεωργία, το ίδιο πάθος για δημιουργία, την ίδια ανάγκη για ανάπτυξη με ανθρωποκεντρικούς και όχι οικονομικούς όρους, την ίδια επιθυμία για αλληλεγγύη και προσφορά.

6932230890, Κανάρης Τσίγκανος
6945011351, Πόπη Τάγια
6977694345, Κώστας Τσιρώνης
koinseppalaiovraha@gmail.com

https://www.facebook.com

 





Related Posts