Γενισέα ΚοινΣΕπ Ξάνθης : Δεν μας αφήνουν να παράξουμε προϊόντα και να μείνουμε στον τόπο που αγαπάμε



Εμπλοκή στο θέμα της απόσταξης του προϊόντος Ελληνικό Ρούμι από χυμό Ζαχαροκάλαμου – Σύμφωνα με την κ. Αναστασία Αμανατίδου το χημείο του κράτους, δεν αναγνωρίζει τον σπόρο του Ζαχαροκάλαμου, ως κατάλληλη ποικιλία για απόσταξη και παραγωγή σε ρούμι.

«Δεν μας αφήνουν να παράξουμε προϊόντα και να μείνουμε στον τόπο που αγαπάμε»… Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα 3, Αναστασία Αμανατίδου, για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο θέμα της απόσταξης του προϊόντος Ελληνικό Ρούμι από χυμό Ζαχαροκάλαμου.

Σύμφωνα με την κ. Αμανατίδου το χημείο του κράτους, δεν αναγνωρίζει τον σπόρο του Ζαχαροκάλαμου, ως κατάλληλη ποικιλία για απόσταξη και παραγωγή σε ρούμι.

Η κ. Αμανατίδου έκανε αποστολή τον συγκεκριμένο σπόρο που διαθέτει και τον έχει πιστοποιήσει εδώ και χρόνια, σε φορείς τους εξωτερικού και της απέστειλαν και πάλι τον ίδιο σπόρο που διαθέτει ως κατάλληλο για απόσταξη για ρούμι, τον οποίο όμως δεν αναγνωρίζει το Ελληνικό χημείο. «Δεν σταματώ και επειδή θέλουμε να έχουν δουλειά τα παιδιά μας και ζωή ο τόπος μας, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο», τόνισε καταλήγοντας η κ.Αμανατίδου.





Related Posts