Το premium ελληνικό αναψυκτικό που σαρώνει την αγορά

Διέξοδο στο λιανεμπόριο, σε μια χρονιά όπου η άμεση κατανάλωση εκτός σπιτιού εξανεμίστηκε λόγω πανδημίας, αναζήτησε η «νεαρή» εταιρεία Three Cents, η οποία παράγει premium αναψυκτικά και mixers, εξάγοντας ήδη το 40%...

Δύο νέα προϊόντα από τη «Δωδώνη»

Δύο νέα παραδοσιακά γιαούρτια δημιούργησε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Πρόκειται για το πρόβειο γιαούρτι και το παραδοσιακό κατσικίσιο γιαούρτι , που κυκλοφορούν σε ατομική συσκευασία των 240 γρ., με διάφανο καπάκι...

Φρέσκο ξινολάχανο: Ένα καινοτόμο προϊόν στην ελληνική αγορά από τη Lagadas Farm

Ο Άγγελος Καμαριώτης της Lagadas Farm δημιούργησε το Φρέσκο Ξινολάχανο, το πρώτο στην Ελλάδα σε χύμα μορφή, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία. Εμπνεύστηκε την ιδέα από τη vegan μητέρα του, βασίστηκε...

Δ. Μπίτας – Ν. Παπασταύρος (ΚΥΤΙΟΝ): H ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας

Μια ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, το ρομποτικό σύστημα ΚΥΤΙΟΝ, δημιούργησαν δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Διονύσιος Μπίτας και ο Νίκος – Κυριάκος Παπασταύρος, θέλοντας να...

Agrexpo: Προϊόντα με βάση την ελιά από την Καλαμάτα σε όλο τον Κόσμο

Η Agrexpo SA ασχολείται με τα αγροτικά προϊόντα έχοντας ως έδρα την Καλαμάτα με έτος ίδρυσης το 1999 και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης επιχείρησης της οικογένειας Γκούμα που δραστηριοποιείται στο χώρο...

myGreekTaste, πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από τον Γιώργο Πανολάσκο

Ο Γιώργος Πανολάσκος, γνωστός από τα άρθρα του, είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς «slow jigging» ψαράδες στη χώρα μας, ο οποίος πρόσφατα εγκαινίασε το myGreekTaste, ένα ελληνικό κατάστημα –...

Mataroa Pink: Το πρώτο ελληνικό ροζ τζιν έρχεται από την Αριδαία

Η ποτοποιία Μελισσανίδη προσθέτει στο αρωματικό της χαρμάνι ρόδι και ιβίσκο και βάφει τα ποτήρια ροζ Η ιστορία της κοντεύει τον αιώνα. Η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη ιδρύθηκε το 1924. Στα χέρια...

Περισσότερα από 100 προϊόντα Ελλήνων παραγωγών «συστήθηκαν» στην αγορά της Κίνας

Ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών συμμετείχαν στην 3η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη 5-10 Νοεμβρίου 2020. Η Enterprise Greece, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση,...

Wikifarmer: Ένα ελληνικό startup ενδυναμώνει τους αγρότες σε πάνω από 200 χώρες

Το Wikifarmer ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2018 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες παγκοσμίως για τους βέλτιστους τρόπους παραγωγής, αλλά και στη συνέχεια να τους συνδέσει απευθείας με τις...

Φορητή συσκευή ανίχνευσης κορωνοϊού made in Greece

Μια ανάσα πριν από την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος της βρίσκεται η νεοφυής εταιρεία Biopix-T, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη, η οποία φιλοδοξεί να...

Ροδοπάκι Protein και Ροδοπάκι Zero από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.

Το ΡΟΔΟΠΑΚΙ, που εδώ και 35 χρόνια μας κρατάει την πιο απολαυστική συντροφιά, μας συστήνει τα νέα ΡΟΔΟΠΑΚΙ PROTEIN και ΡΟΔΟΠΑΚΙ ZERO, με τη γευστική παρέα, να μεγαλώνει! Σε μία...

Νέα Ελληνική εταιρεία στην Ξάνθη δραστηριοποιείται στην παραγωγή μασκών

Ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα στην Ξάνθη μπαίνει στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης και στην προσπάθεια της αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Η εταιρία ιδρύθηκε...

Ο Χρήστος Κεσίδης «δίδαξε» στη Ρωσία την ελληνική φέτα

Το όνομά του είναι Χρήστος Κεσίδης και μόλις 300 χλμ από τη Μόσχα, στην επαρχία του Σμολένσκ, έχει φτιάξει μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα. Πρόκειται για τον μοναδικό παραγωγό ελληνικών γαλακτοκομικών...

Γρήγορες e-αγορές από παντοπωλεία χάρις σε ελληνικό ρομπότ

Αν είστε από εκείνους που περίμεναν στωικά, στη διάρκεια της καραντίνας, έως και ενάμιση μήνα για να παραλάβουν τα ψώνια που είχαν παραγγείλει online από το σούπερ μάρκετ, μπορείτε να...

Τι είναι το μείγμα για «Greek tzatziki» που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Στο τραπέζι του... τουρίστα το τζατζίκι έχει την τιμητική του και παρά το γεγονός ότι η συνταγή παρασκευής του είναι απλή, όταν οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας επιστρέφουν στις...

Η πρώτη έξυπνη στάση λεωφορείων ελληνικής εταιρείας

Η πρώτη ελληνική έξυπνη στάση λεωφορείων στην οποία με το φως της ημέρας υπάρχει δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του...

Το ευεργετικό σιτάρι του Διλόφου Φαρσάλων

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σταριού triticum dicoccum που παράγεται στο Δίλοφο Ναρθακίου και των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιτηρών που διαθέτει το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

ΣΕΡΓΑΛ: Ένα σερραϊκό success story στη γαλακτοβιομηχανία

Σε εξέλιξη επένδυση 2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας πτέρυγας γιαούρτης και την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού, με το βλέμμα στις εξαγωγές Πηγαίνει στο εργοστάσιο στις 5:30 το πρωί και...

Συμβουλές συγκομιδής ελαιοκάρπου με στόχο την καλή ποιότητα ελαιολάδου

Εν όψει της επικείμενης έναρξης συγκομιδής του ελαιόκαρπου στην περιοχή αρμοδιότητάς της και προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας,...

Το ελληνικό «Ρόδι Ερμιόνης» στις Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του ελληνικού «Ροδιού Ερμιόνης» στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ) και του κυπριακού «Χοιρομερίου Πιτσιλιάς» στο μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ). Το...