- Friday
- July 4th, 2025
- Submit Post

Διέξοδο στο λιανεμπόριο, σε μια χρονιά όπου η άμεση κατανάλωση εκτός σπιτιού εξανεμίστηκε λόγω πανδημίας, αναζήτησε η «νεαρή» εταιρεία Three Cents, η οποία παράγει premium αναψυκτικά και mixers, εξάγοντας ήδη το 40%...

Δύο νέα παραδοσιακά γιαούρτια δημιούργησε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Πρόκειται για το πρόβειο γιαούρτι και το παραδοσιακό κατσικίσιο γιαούρτι , που κυκλοφορούν σε ατομική συσκευασία των 240 γρ., με διάφανο καπάκι...

Ο Άγγελος Καμαριώτης της Lagadas Farm δημιούργησε το Φρέσκο Ξινολάχανο, το πρώτο στην Ελλάδα σε χύμα μορφή, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία. Εμπνεύστηκε την ιδέα από τη vegan μητέρα του, βασίστηκε...

Μια ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, το ρομποτικό σύστημα ΚΥΤΙΟΝ, δημιούργησαν δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Διονύσιος Μπίτας και ο Νίκος – Κυριάκος Παπασταύρος, θέλοντας να...

Η Agrexpo SA ασχολείται με τα αγροτικά προϊόντα έχοντας ως έδρα την Καλαμάτα με έτος ίδρυσης το 1999 και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης επιχείρησης της οικογένειας Γκούμα που δραστηριοποιείται στο χώρο...

Ο Γιώργος Πανολάσκος, γνωστός από τα άρθρα του, είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς «slow jigging» ψαράδες στη χώρα μας, ο οποίος πρόσφατα εγκαινίασε το myGreekTaste, ένα ελληνικό κατάστημα –...

Η ποτοποιία Μελισσανίδη προσθέτει στο αρωματικό της χαρμάνι ρόδι και ιβίσκο και βάφει τα ποτήρια ροζ Η ιστορία της κοντεύει τον αιώνα. Η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη ιδρύθηκε το 1924. Στα χέρια...

Ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών συμμετείχαν στην 3η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη 5-10 Νοεμβρίου 2020. Η Enterprise Greece, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση,...

Το Wikifarmer ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2018 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες παγκοσμίως για τους βέλτιστους τρόπους παραγωγής, αλλά και στη συνέχεια να τους συνδέσει απευθείας με τις...

Μια ανάσα πριν από την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος της βρίσκεται η νεοφυής εταιρεία Biopix-T, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη, η οποία φιλοδοξεί να...

Το ΡΟΔΟΠΑΚΙ, που εδώ και 35 χρόνια μας κρατάει την πιο απολαυστική συντροφιά, μας συστήνει τα νέα ΡΟΔΟΠΑΚΙ PROTEIN και ΡΟΔΟΠΑΚΙ ZERO, με τη γευστική παρέα, να μεγαλώνει! Σε μία...

Ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα στην Ξάνθη μπαίνει στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης και στην προσπάθεια της αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Η εταιρία ιδρύθηκε...

Το όνομά του είναι Χρήστος Κεσίδης και μόλις 300 χλμ από τη Μόσχα, στην επαρχία του Σμολένσκ, έχει φτιάξει μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα. Πρόκειται για τον μοναδικό παραγωγό ελληνικών γαλακτοκομικών...

Αν είστε από εκείνους που περίμεναν στωικά, στη διάρκεια της καραντίνας, έως και ενάμιση μήνα για να παραλάβουν τα ψώνια που είχαν παραγγείλει online από το σούπερ μάρκετ, μπορείτε να...

Στο τραπέζι του... τουρίστα το τζατζίκι έχει την τιμητική του και παρά το γεγονός ότι η συνταγή παρασκευής του είναι απλή, όταν οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας επιστρέφουν στις...

Η πρώτη ελληνική έξυπνη στάση λεωφορείων στην οποία με το φως της ημέρας υπάρχει δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του...

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σταριού triticum dicoccum που παράγεται στο Δίλοφο Ναρθακίου και των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιτηρών που διαθέτει το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Σε εξέλιξη επένδυση 2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας πτέρυγας γιαούρτης και την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού, με το βλέμμα στις εξαγωγές Πηγαίνει στο εργοστάσιο στις 5:30 το πρωί και...

Εν όψει της επικείμενης έναρξης συγκομιδής του ελαιόκαρπου στην περιοχή αρμοδιότητάς της και προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας,...