MIGATO, ένα ελληνικό οικογενειακό success storyΕίναι φωτάκια στον ουρανό οι ιστορίες από έλληνες επιχειρηματίες που τα κατάφεραν, και τις εποχές που ζούμε, όχι μόνο δεν έκλεισαν, αλλά απεναντίας πέτυχαν να κάνουν συνεχώς αισθητή την παρουσία τους εντός και εκτός χώρας. Ένα τέτοιο 100% ελληνικό success story είναι της οικογενείας Γάτου που βρίσκεται πίσω από το γνωστό σε όλους μας brand MIGATO.

Από την ίδρυση της εταιρείας το 1983 και το πρώτο κατάστημα στη Λαμία το 1989 μέχρι και σήμερα, τα σχέδια της MIGATO έχουν μεγαλώσει αρκετές γενιές Ελλήνων. Αυτό δεν έγινε σαφώς τυχαία. Ο ιδρυτής της εταιρείας Παναγιώτης Γάτος, με πολυετή εμπορική εμπειρία από την Αμερική, ήθελε να επιστρέψει και να κάνει κάτι στη χώρα του. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και με το παραπάνω! Με πολύτιμο σύμμαχό του την οικογένειά του, ξεκίνησε μαζί με τη γυναίκα του Μαρία Ζαχαράκη Γάτου μια εταιρεία που μεγαλώνει συνεχώς, μετράει ήδη 120 (!) καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και απασχολεί πάνω από 315 εργαζόμενους εντός συνόρων.

Αποκαλυπτικό είναι ότι από το 2008 μέχρι και σήμερα – τα χρόνια της κρίσης δηλαδή – η MIGATO αντί να μειώσει, διπλασίασε τα καταστήματά της στην χώρα, φτάνοντας τα 90 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα ίδρυσε και το ηλεκτρονικό κατάστημα migato.com, που εξυπηρετεί πελάτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Με ιδιόκτητα γραφεία, ιδιόκτητο κέντρο logistics και έχοντας καλύψει σχεδόν κάθε γωνιά της χώρας εμπορικά, η εταιρεία πλέον έχει στρέψει στο βλέμμα της στην ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Ήδη στη διεθνή της παρουσία συγκαταλέγονται 7 καταστήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 5 στην Κύπρο, 4 στο Κατάρ, 2 στη Σαουδική Αραβία και πολλά ακόμα σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, όπως Κουβέιτ, Ομάν, Λίβανο και Κόσοβο. Η εταιρεία όμως δεν επαναπαύεται σε αυτά, καθώς αναμένονται και αρκετά ακόμα openings μέσα στη χρονιά, κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες όπως φαίνεται έχουν αγκαλιάσει το brand.

Στην ανάπτυξη του brand στο εξωτερικό, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το καινούργιο εντυπωσιακό shop concept, πάνω στο οποίο βασίζεται το πρόσφατα ανακαινισμένο κατάστημα ναυαρχίδα της MIGATO, στο νούμερο 1 της Ερμού. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έγινε από το in-house τμήμα της εταιρείας και βασίζεται σε επιφάνειες από λευκό corian, εμφανές μπετόν, αναρτημένες μεταλλικές κατασκευές στη βιτρίνα και τα χαρακτηριστικά κίτρινα καθίσματα.

Η ατμόσφαιρα του καταστήματος, μαζί με την παραδοσιακή ευγένεια των υπαλλήλων και την τεράστια και πλήρως ενημερωμένη συλλογή παπουτσιών και αξεσουάρ, είναι τα στοιχεία που έκαναν τη MIGATO να ξεχωρίσει στα μάτια των πελατών της, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στα ηνία της εταιρείας πλέον βρίσκεται και η δεύτερη γενιά της οικογένειας και συνεχίζει το όραμα η MIGATO να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γράψει τη δική της μοναδική ιστορία.Της ευχόμαστε καλό ταξίδι!

Πάρτε μια γεύση στα:

http://www.migato.com
https://www.facebook.com/migatogreece
https://www.instagram.com/migato/
https://twitter.com/migatoco

Related Posts