Mastos: Παραδοσιακές μαρμελάδες με άρωμα Ελλάδας

imageΗ Γεωργία Ουλή, διαιτολόγος- διατροφολόγος, μίλησε στο epixeiro.gr για την οικογενειακή της επιχείρηση mastos και τις παραδοσιακές μαρμελάδες της.

Τι είναι η mastos και ποιος ο σκοπός της;

Η Mastos είναι μια νέα επιχείρηση στον χώρο των τροφίμων. Ιδρύθηκε το 2013 με έδρα την Πρόσυμνα Αργολίδας, που βρίσκεται 14 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άργους. Είναι μια επιχείρηση με πυρήνα τους θησαυρούς της φύσης και τα προϊόντα της που είναι το «χρυσάφι» της Ελλάδας. Συλλέγει εκλεκτούς καρπούς της ελληνικής γης στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς που αγαπούν και σέβονται τη φύση καθώς την αφήνουν ελεύθερη χωρίς λιπάσματα και χημικά.

Η Mastos γεμίζει τα βάζα της με μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Οι συνταγές μας είναι παραδοσιακές και δεν υπάρχει χώρος για χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και βελτιωτικά. Σκοπός μας στη Mastos είναι να προσφέρουμε γεύσεις φυσικές, γνώριμες σε πολλούς αλλά δυστυχώς ξεχασμένες μια και η αγορά είναι κορεσμένη με τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα. Θέλουμε ο καταναλωτής να γεύεται το φρούτο όπως ακριβώς είναι στην εποχή του, έχοντας φτάσει στο απόγειο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Μεγάλωσα σ’ ένα ιστορικό χωριό, την Πρόσυμνα, ακούγοντας ιστορίες από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μου, περιτριγυρισμένη από μυρωδάτα γλυκά και λαχταριστές μαρμελάδες. Έμαθα πως τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στους καρπούς δεν είναι μόνο ο λαμπερός ήλιος, το έδαφος, η εποχή και η ώρα συγκομιδής τους αλλά και η προσεκτική φροντίδα που χρειάζονται και το δικό μας χάδι. Σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η διαμονή μου σε αυτόν τον τόπο μου χάρισε νέες γεύσεις και μ’ εφοδίασε με γνώσεις και ιδέες από τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς της πολυεθνικής Θεσσαλονίκης. Τα ταξίδια μου στην Μακεδονία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο μου έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για τα γλυκά κουταλιού και τις μαρμελάδες. Μου άρεσε η ιδέα να «ζωντανεύω» καθημερινά στις κατσαρόλες ό,τι γευόμουν η ίδια στα παιδικά μου χρόνια.

Έτσι, γεμάτη εφόδια και παιδικές αναμνήσεις που αναβλύζουν αρώματα, πήρα την απόφαση μαζί με την οικογένειά μου να δημιουργήσουμε την επιχείρηση Mastos. Με την μητέρα μου Κυριακή, η οποία είναι ο ιθύνων νους και η ψυχή του εργαστηρίου, φτιάχνουμε με μεράκι όλες αυτές τις γλυκές λιχουδιές κρυμμένες μέσα σε βαζάκια. Βαζάκια που αιχμαλωτίζουν προϊόντα της ελληνικής γης, συνδυασμένα με αγάπη και φαντασία. Το εργαστήριο μας είναι εστία δημιουργικής μεταμόρφωσης φρούτων που απλόχερα προσφέρει ο κάμπος της Αργολίδας δίπλα στον λόφο του Μαστού, στον οποίο η επιχείρησή μας οφείλει το όνομα της.

Ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον;

Το κυριότερο εμπόδιο στα σχέδια είναι η συγκυρία που δεν είναι και η πλέον ευνοϊκή για κάθε είδους επιχείρηση. Όμως, αντί να βυθιζόμαστε στην απελπισία και την αβεβαιότητα της εποχής εκπέμπουμε την αισιοδοξία μέσα από την παραγωγή και τη δράση. Έτσι, θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη φύση και να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας, αλλά και να εξελίσσουμε τα προϊόντα μας προς όφελος του καταναλωτή. Στην κατεύθυνση αυτή μας ενδιαφέρει να παρατηρούμε την αγορά και τις ανάγκες της και να είμαστε έτοιμοι ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Προσπαθούμε λοιπόν να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να στραφούν στις παραδοσιακές γεύσεις και να υπερασπιστούν την ποιότητα στην διατροφή και τη ζωή τους.

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να παράγουμε εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα στοχεύοντας στο να ταξιδέψουμε τις ελληνικές γεύσεις σε όλον τον κόσμο.

Related Posts