Περισσότερο από κρασί χωρίς θειώδη (NSA) ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον!



Ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, βιολογικός, ερυθράς οινοποίησης με φυσικούς άγριους ζυμομύκητες. Μέρος της Μεσογειακής διατροφής(1) και του Γαλλικού παράδοξου(2). Δεν περιέχει πρόσθετα θειώδη, συντηρητικά, χημικά και χρώματα. Δεν υπέστη χημική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!

Στις αρχές του 21ου αιώνα δημιουργήθηκε παγκόσμιο ρεύμα οινοποιήσεων χωρίς πρόσθεση θειωδών, γνωστό σαν «No Sulfite Added» (NSA). Παρουσιάστηκαν πολλές δυσκολίες στην διάρκεια ζωής των NSA κρασιών, γιατί η οινοποίηση γινόταν με τα δεδομένα της συμβατικής παραγωγής. Μετά από 31 χρόνια έρευνας η Κοινότητα του Ηλέσιον οινοποίησε Akratosτο 2008 μεγάλη ποσότητα Σαββατιανού από τις πλαγιές του Κιθαιρώνα δημιουργώντας 5 Άκρατους Οίνους, που υπερέχουν όλων των κρασιών NSA και μέχρι σήμερα παραμένουν σε άριστη κατάσταση, πιστοποιώντας στη πράξη την επιτυχία της καινοτομίας του.

Οι πρόγονοί μας στα συμπόσιά τους, δεν έπιναν Άκρατο Οίνο αλλά Κεκραμμένο Οίνο (κρασί) που προέρχονταν από την Hedylliμίξη (κράση) του άκρατου με νερό πηγής είτε με πάγο. Έτσι έπιναν κρασί των βαθμών της αρεσκείας τους επί ώρες, δεν μεθούσαν και το διασκέδαζαν!

Το Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο δημιούργησε το Ειδύλλι, νερό από τα σταφύλια που δημιούργησαν τον Άκρατο Οίνο.

Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε πότη να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή!

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι (σταφυλόνερο)

= Κρασί (Κεκραμμένος Οίνος)

Το Ειδύλλι είναι το νερό του σταφυλιού που αφαιρέθηκε σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν περιέχει οινόπνευμα, θερμίδες και χημικά συντηρητικά. Περιέχει απαλά αρώματα σταφυλιού, την οξύτητά του, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία (οργανική ουσία), που αλλοιώνονται με τον χρόνο.

Στην διαδικασία της αναγέννησης του Άκρατου Οίνου το Ηλέσιον δημιούργησε το Σταφυλόμελο. Από 100% φρέσκο χυμό σταφυλιού, με αφαίρεση μόνο του νερού σε χαμηλή θερμοκρασία. Περιέχει αναλλοίωτα τα συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού, δίνοντας στο μούστο τη δύναμη για να φτιαχτεί ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος!

Το Σταφυλόμελο είναι φυσικό σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού, χωρίς πρόσθετα θειώδη, χημικά και ζάχαρη. Είναι άθερμο, αφιλτράριστο και άζυμο, χωρίς οινόπνευμα!

Ο τρύγος γίνεται σε επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας από παραδοσιακές ποικιλίες Αγιωργίτικο, Ροδίτη & Σαββατιανό και γι’ αυτό έχουν μεστή σπιτική γεύση, και είναι πλούσια σε αρώματα φρούτων. Τα αμπέλια ζουν λεύτερα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Έχουν βαθιές ρίζες για να μπορούν να γεύονται όλα τα συστατικά της μάνας γης(3).

Μετά από 35 χρόνια έρευνας η Κοινότητα του Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο έχει δημιουργήσει σήμερα τέσσερα υπέροχα καινοτομικά προϊόντα, που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας, είναι χωρίς πρόσθετα θειώδη, που διατηρούνται και βελτιώνονται με τα χρόνια!

  • Τον Άκρατο Οίνο Ηλέσιον
  • Το Κρασί (Κεκραμμένο Οίνο) Ηλέσιον
  • Το Ειδύλλι (σταφυλόνερο) και
  • Το Σταφυλόμελο Ηλέσιον

Με κατατεθειμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Η Κοινότητα του Ηλέσιον

1. Η Κρητική μεσογειακή διατροφή, που μελετήθηκε τον προπερασμένο αιώνα, περιείχε υψηλόβαθμους οίνους, που παραμένουν ακόμη σε πολλά ορεινά χωριά της πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Στη διαδικασία της οινοποίησής τους περιλαμβάνονταν οι φλούδες (στέμφυλα) και τα σπόρια. Η ίδια τεχνοτροπία ήταν που δημιούργησε και το «Γαλλικό παράδοξο», δηλαδή τα οφέλη του κρασιού «ερυθράς οινοποίησης».

2. Λέγεται «Γαλλικό παράδοξο» γιατί παρατηρήθηκε επί αιώνες ότι οι Γάλλοι, παρότι έτρωγαν πολύ κρέας με κακής χοληστερόλης λιπαρά (κεκορεσμένα), δεν είχαν τόσα καρδιακά προβλήματα όσο όλοι οι υπόλοιποι κεντρο-βόρειοι Ευρωπαίοι. Το επιστημονικό ενδιαφέρον κέντρισε η παρατήρηση ότι οι Γάλλοι, έχοντας επίσης υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, ωστόσο εμφάνιζαν κατά 2,5 φορές μικρότερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο!

Το φαινόμενο μελετήθηκε κυρίως στον περασμένο αιώνα. Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν πως το κόκκινο κρασί είναι αυτό που τους βοηθάει. Έτσι το περίφημο «Γαλλικό παράδοξο» άνοιξε το δρόμο για το συνεχώς αυξανόμενο επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με τα οφέλη του κρασιού «ερυθράς οινοποίησης».

3. Τα συντροφεύουν κυκλάμινα και κέδροι, πουλιά ταξιδευτές, που κόπιασαν στους καρπούς για να πάρουν δυνάμεις, και μυρωδάτοι αγέρηδες, που τα συνήθισαν στα χάδια. Άγρυπνοι φρουροί τους ο θεός Διόνυσος, ο μέγας Πάν, οι Βάκχες, οι Νύμφες και οι Σάτυροι με το γελαστό τους βλέμμα.

http://www.helession.gr





Related Posts