Ελληνικές Εταιρείες

Όλοι γνωρίζουμε ότι σαν χώρα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ,ΟΠΛΑ ,Η/Υ κλπ.

Παράγουμε όμως κάποια προϊόντα και υπάρχουν σοβαρές ελληνικές εταιρείες , που τιμούν το όνομα τους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Απλά τα προϊόντα τους, τόσα χρόνια έχουν πλακωθεί από τα πολυδιαφημιζόμενα εισαγόμενα προϊόντα, στα ράφια των διαφόρων καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μην τα προτιμούμε.

Άλλωστε οι γενιές μετά το 50 μεγάλωσαν με το σλόγκαν ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.

Αποτέλεσμα να γίνουμε μια χώρα εισαγωγής , που είχε σοβαρές επιπτώσεις στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη κοινωνία μας…Φτάσαμε να εισάγουμε 48 δις ευρώ και να εξάγουμε μόνο 14 δις.

Ελληνικά Βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα υπάρχουν, που μπορούν να καλύψουν ΣΗΜΕΡΑ μεγάλο αριθμό αναγκών μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ

Θαλασσινά

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ ΑΕ Με έδρα το Κορωπί και μονάδες σε Οινούσσες, Χίο, Αιτωλοακαρνανία, Ηγουμενίτσα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Φωκίδα και Σέριφο και ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε Χίο, Εύβοια και Φωκίδα. Εκτρέφει κυρίως τσιπούρα και λαβράκι, καθώς και νέα είδη όπως μυτάκι, φαγκρί, λιθρίνι, συναγρίδα και γλώσσα. Παράγει επίσης γόνο τσιπούρας και λαβρακίου, καθώς και γόνο νέων ειδών, τόσο για τις δικές της ανάγκες όσο και για πώληση. Το 90% της παραγωγής της εξάγεται σε χώρες της ΕΕ, Ρωσία, Καναδά, ΗΠΑ, Ελβετία, Τουρκία κ.α. Απασχολεί περί τους 900 εργαζόμενους.

ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ Με μονάδες σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία, Λέσβο, Κάλυμνο και Εύβοια και ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε Κορινθία, Φωκίδα, Θεσπρωτία και Εύβοια. Εκτρέφει κυρίως τσιπούρα, λαβράκι και μυτάκι (χιόνα), καθώς και νέα είδη, όπως σαργό, κρανιό και λυθρίνι. Απασχολεί περί τους 400 εργαζόμενους.

ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΒΕΕ Εκτρέφει τσιπούρα, λαβράκι, φαγκρί και γλώσσα με μονάδες σε Φθιώτιδα (κυρίως Λοκρίδα), Αιτωλοακαρνανία, Άνδρο, Βοιωτία, Πρέβεζα,Ηγουμενίτσα και Αττική απασχολώντας 250 εργαζόμενους. Η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 σε προσπάθειά της να αναδιοργανωθεί καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Εκτρέφει λαβράκι, τσιπούρα, χιόνα με μονάδες σε Φθιώτιδα, Αστυπάλαια απασχολούσε το 2009 463 εργαζόμενους.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ Θαλάσσιες Καλλιέργειες Με 4 μονάδες και έναν ιχθυογεννητικό σταθμό στο Γαλαξίδι, απασχολεί περίπου 150 εργαζόμενους εξάγοντας το 95% της παραγωγής της κυρίως σε χώρες της ΕΕ.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ GROUP Εκτρέφει τσιπούρα, λαβράκι, μυτάκι, φαγκρί, γλώσσα, λυθρίνι, μυλοκόπι, καλκάνι με μονάδες σε Αιτωλοακαρνανία και Κεφαλλονιά απασχολώντας περί τους 270 εργαζόμενους.

INTERFISH Εκτρέφει τσιπούρα και λαβράκι στις μονάδες της στη Φθιώτιδα και την Εύβοια απασχολώντας 130 εργαζόμενους.

Related Posts