Έρχεται η “ελληνική ασπιρίνη”Ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν που θα κυκλοφορήσει ως διατροφολογικό συμπλήρωμα το χειμώνα του 2014 ετοιμάζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κρήτης , οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν τις μελέτες τους. Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Χρήστος Λιονής…

Το νέο προϊόν κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως «ελληνική ασπιρίνη», νέα βιολογική ασπιρίνη, ωστόσο επιστημονικοί κύκλοι επισημαίνουν πως πρόκειται για βιολογικό αντιικό «φάρμακο», ένα συμπλήρωμα διατροφής, προϊόν τριών ειδών κρητικών βοτάνων.

Σαν την «Ασπιρίνη» αλλά από τον τόπο μας

Η ερευνητική ομάδα των καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Χρήστος Λιονής, Ηλίας Καστανάς και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντζος αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «ασπιρίνη».

Το προϊόν θα κυκλοφορήσει ως διατροφολογικό συμπλήρωμα και δεν θα χρειαστεί την έγκριση του ΕΟΦ. Επίσης έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κι αναμένεται ν κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.

Σε έναν ευλογημένο τόπο όπως η Κρήτη με το μοναδικό φυσικό πλούτο και τις παραδόσεις του, οι ερευνητές ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης δεν είχαν παρά να ψάξουν τριγύρω τους…

Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο λάδι της περιοχής, το κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν ακόμη η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Το φυσικό φάρμακο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά:

Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
Καταπολεμά την κοινή γρίπη
Είναι αντιπυρετικό
Έχει αναλγητικές ιδιότητες

Related Posts