Πέταξε το πρώτο ελληνικό drone – Δείτε το βίντεοΤο πρώτο ελληνικό UAV Talos ξεκίνησε τις δοκιμαστικές του πτήσεις και σύντομα αναμένεται να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται τα διάφορα προγράμματα για την εξέλιξη και ανάπτυξη ελληνικών drones τα οποία θα αποκαταστήσουν την ισορροπία αυτών των νέας γενιάς όπλων πάνω από το Αιγαίο.

Το πρώτο ελληνικό UAV Talos ξεκίνησε τις δοκιμαστικές του πτήσεις και σύντομα αναμένεται να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη του Talos ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα video που δείχνει για πρώτη φορά το UAV να κάνει μία δοκιμαστική πτήση.

Η πτήση αυτή ήταν μικρής διάρκειας και εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά σε όλες τις φάσεις της. Και κατά πάσα πιθανότητα είχε να κάνει με μελέτη της αεροδυναμικής του μικρού σκάφους.

Η εταιρία γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram: “Το πρώτο στοίχημα με τον εαυτό μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε κάτι καινοτόμο, σχετικά με τα μη επανδρωμένα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που λίγοι είχαν ακούσει αυτή την τεχνολογία”.

Tα χαρακτηριστικά του Talos είναι αρκετά ενδιαφέροντα, καθώς είναι ένα σχετικά μεγάλο drone, με μήκος στα 4,4 μέτρα, ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, ακτίνα δράσης περίπου 500 χιλιόμετρα και δυνατότητα για φορτίου (μικτό) έως 200 κιλά.

Σε κάθε περίπτωση τόσο το Talos όσο και οι υπόλοιπες προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ένα έντονο ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά στο να αναπτυχθεί και αυτός ο τόσο κρίσιμος, όπως αποδείχθηκε στην Ουκρανία, τομέας.

Σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο της αγοράς και χρήσης εξελιγμένων αμερικανικών UAV, φαίνεται ότι σιγά-σιγά η χώρα μας μειώνει την απόσταση που την χωρίζει από την απέναντι πλευρά σε αυτού του είδους τα όπλα.

Related Posts