Η πρώτη έξυπνη στάση λεωφορείων ελληνικής εταιρείας



Η πρώτη ελληνική έξυπνη στάση λεωφορείων στην οποία με το φως της ημέρας υπάρχει δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου και Έκθεσης για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Μαζί με την έξυπνη στάση λεωφορείων στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και άλλες καινοτομίες όπως η μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό με νανοφίλτρο, τα καλλυντικά αντισηπτικά με νανοσωματίδια μαστίχας και οι εκτυπωμένοι βιοαισθητήρες που μπορούν να προβλέψουν την εμφάνιση εμφράγματος πριν αυτό συμβεί.

Η παγκόσμια αγορά και βιομηχανία των οργανικών ηλεκτρονικών μέχρι το 2027 αναμένεται να εκτιναχθεί στο ποσό των 159.11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προβλέπεται σε έρευνα της Allied Market Research, η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών. Αυτή η μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα ανάπτυξης σε έναν τομέα καινοτομίας, στον οποίο η χώρα μας βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή διερευνάται στο συνέδριο.

Η έξυπνη στάση

Η έξυπνη στάση που κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ενεργειακά αυτόνομη και είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης, παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους επιβάτες να προφυλάσσονται από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο όσο περιμένουν το λεωφορείο , έχοντας στη διάθεσή τους τέσσερις θύρες USB.Τις βραδινές ώρες, η στάση φωτίζεται αυτόνομα με φωτισμό LED, ενώ παράλληλα ανάλογα με την επιλογή του Δήμου μπορεί να ενσωματωθεί ρούτερ για WIFI, μετεωρολογικός σταθμός και άλλα, με τη χρήση της νανοτεχνολογίας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα. Η εγκατάσταση της στάσης είναι εύκολη καθώς γίνεται και σε ήδη υπάρχουσες στάσεις λεωφορείων.





Related Posts