Eλληνες προμηθευτές υλικών επιλέγει η Wind



Πάνω από το 93% των κεφαλαιουχικών δαπανών της Wind κατευθύνεται στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τον απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας για το 2016 που γνωστοποίησε πρόσφατα, παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στους Ελληνες κατασκευαστές και προμηθευτές. Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς αύξησε τις δαπάνες προς τους Ελληνες προμηθευτές της, τόσο για υλικά όσο και για υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Wind, οι δαπάνες σε τοπικούς προμηθευτές (ελληνικές εταιρείες) αντιπροσωπεύουν περίπου το 93% των συνολικών δαπανών της εταιρείας για το σύνολο της περασμένης χρονιάς. Συνολικά η επιχείρηση διοχέτευσε το 2016 άμεσα στην εγχώρια οικονομία δαπάνες ύψους 520 εκατ. ευρώ.

«Η Wind είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές στην ελληνική αγορά προμηθειών και θεωρούμε ευθύνη μας να επιλέγουμε κατά κύριο λόγο ελληνικές εταιρείες ως συνεργάτες μας ώστε να στηρίζουμε την οικονομία μας και να ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων», σχολίασε ο Γιάννης Γαβαλάς, διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας της Wind Hellas. «Εχουμε», πρόσθεσε, «πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη διαδικασία επιλογής προμηθευτών και πιστοποιούμε ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις είναι υγιείς και αναπτύσσονται, διαθέτουν τεχνογνωσία, υψηλά ποιοτικά στάνταρντ και άριστη εξυπηρέτηση». Τέλος, ο κ. Γαβαλάς σημειώνει ότι οι μόνες δαπάνες που γίνονται σε μη τοπικούς προμηθευτές αφορούν κυρίως αγορές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για τα οποία δεν υπάρχει τοπική εκπροσώπηση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επένδυσή της σε Ελληνες προμηθευτές συνεχίζεται και εντός του 2017, με έργο αιχμής την κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών για την παροχή υπερυψηλών ταχυτήτων σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω σταθερού δικτύου. Πρόκειται για ένα κατασκευαστικό έργο μεγάλου βεληνεκούς που θα απλώσει περισσότερα από 1.000 χλμ. οπτικής ίνας και έχει ήδη ξεκινήσει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα και Ηράκλειο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους με ανάθεση στις εταιρείες EDIL, TΕΡΝΑ, Iντρακάτ και Εργατηκάτ.

H εταιρεία έχει ανακοινώσει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 500 εκατ. ευρώ, μόνον για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα. Εξ αυτών, τα 100 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν φέτος και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του 2020. Η χρηματοδότηση των επενδύσεων γίνεται τόσο από τις χρηματοροές της επιχείρησης όσο και από το ομολογιακό δάνειο ύψους 250 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η εταιρεία στο τέλος του 2016.

kathimerini.gr





Related Posts