Και ΘΕΣγάλα και… ΘΕΣτρόφιμα!



Σήμερα ο ΘΕΣγάλα διαθέτει 62 σημεία πώλησης με αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του συνεταιρισμού, κατέχει ήδη μερίδιο της τάξεως του 8% στην κατηγορία του φρέσκου γάλακτος.

Τη μετεξέλιξη των καταστημάτων αυτόματων πωλητών γάλακτος σε καταστήματα πώλησης τροφίμων που παράγονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και από μεμονωμένους παραγωγούς, σχεδιάζει ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα.

Ο ΘΕΣγάλα έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με συνεταιρισμούς και το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αναμένεται να εφαρμοστεί μετά το καλοκαίρι.

Τα σημεία αυτόματων πωλητών γάλακτος θα διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε στον ίδιο χώρο να υπάρχουν μικρές γωνιές ελληνικών τροφίμων.

Παράλληλα, ο συνεταιρισμός αποφάσισε να αναθέσει τη λειτουργία των σημείων πώλησης που διαθέτει στη Θεσσαλονίκη σε δικαιοδόχους, μέσω της μεθόδου δηλαδή της δικαιόχρησης (franchising). Η πρόσκληση συνεργασίας αφορά για την ώρα τα υφιστάμενα σημεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα αποφασισθεί εάν το μοντέλο αυτό θα εφαρμοσθεί σε νέα καταστήματα, αλλά και στις άλλες περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο ΘΕΣγάλα. «Η περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί για εμάς το βαρόμετρο», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα κ. Θ. Βακάλης στην «Κ», εξηγώντας την επιλογή του αυτή. Ο ίδιος προσθέτει: «Ο συνεταιρισμός μπαίνει σε δεύτερη φάση ανάπτυξης. Η δημιουργία συνεργασιών μέσω franchise μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας για τη διανομή και άλλων προϊόντων απευθείας από τους Ελληνες παραγωγούς στον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές κοινωνίες». Η ανάπτυξη συνεργασιών μέσω δικαιόχρησης θα επιτρέψει παράλληλα στον ΘΕΣγάλα τη χρηματοδότηση των επενδύσεών του καθώς και την ανάπτυξη νέων κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

πηγή: Έντυπη Καθημερινή




Related Posts