Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας



images

Χρηματοδότηση ύψους έως και 1.000.000 ευρώ, καθώς επίσης εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, διεκδικούν δέκα επιχειρηματικές προτάσεις στο διαγωνισμό του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012, με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, στοχεύοντας στην τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με περισσότερες από 1.200 νέες εγγραφές στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com) οδηγώντας στην τελική υποβολή περισσότερων από 730 επιχειρηματικών σχεδίων.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η κριτική επιτροπή του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, η οποία απαρτίζεται από επιτυχημένους επιχειρηματίες και πολύπειρα στελέχη, εξέτασε όλες τις αιτήσεις με γνώμονα την ικανοποίηση των κριτηρίων του Βραβείου, καταλήγοντας στις δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές προτάσεις. Οι κριτές αναζητούν επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες είναι ικανές να συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία. Οι νικήτριες επιχειρηματικές προτάσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση, καθώς και προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας δήλωσε: «Το ρεκόρ συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση επιβεβαιώνει την ακράδαντη πίστη των Ελλήνων στη δύναμη της επιχειρηματικότητας ως μέσο μετασχηματισμού της οικονομίας. Η ποιότητα των συμμετοχών παρέμεινε και φέτος ιδιαίτερα υψηλή και με μεγάλη χαρά αυξήσαμε την προσφερόμενη χρηματοδότηση στο 1 εκατ. ευρώ. Με την επιλογή των τελικών νικητών να αποτελεί ένα δύσκολο έργο για εμάς, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι φιναλίστ έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν λαμπρά παραδείγματα Ελληνικής επιχειρηματικής καινοτομίας».

Δείτε την λίστα με τους δέκα φιναλίστ για το 2015:

FloatMast: Μία πλωτή πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για να παρέχει αξιόπιστες ανεμολογικές και περιβαλλοντικές μετρήσεις στους κατασκευαστές υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Η κατασκευή αυτή βοηθά στην εκτίμηση του αιολικού δυναμικού, ενώ τα αναλυτικά δεδομένα που παράγονται υποστηρίζουν συνολικά τα υπεράκτια αιολικά πάρκα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους.

Αιτούντες: Αντώνης Πέππας, Θοδωρής Παπαθεοδώρου.

Forky: Μία καινοτόμος εταιρεία φαγητού που προσφέρει στα μέλη της γεύματα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Καθημερινά οι chef της Forky χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά για να ετοιμάσουν δύο κυρίως πιάτα και μία σαλάτα. Τα μέλη της μπορούν να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής σε τρία κλικ, ενώ η εταιρεία παραδίδει τις παραγγελίες σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Αιτούντες: Μιχάλης Γκόντας, Πέτρος Πιτσιλής.

Gridmates: Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα σχεδιασμένη για να εξαλείψει την ενεργειακή πενία μέσω της δωρεάς ενέργειας. Ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις, μπορούν να δωρίσουν ή να μοιράσουν ενεργειακές μονάδες σε φίλους, συγγενείς ή και σε άτομα που υποφέρουν από ενεργειακή ένδεια. Η πλατφόρμα της Gridmates υποστηρίζει τους παρόχους ενέργειας στην υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης για τους ευαίσθητους καταναλωτές.

Αιτούντες: Δρ. Γεώργιος Κουτίτας, Δρ. Κώστας Τζάρας, Άγγελος Αγγέλου, Andres Carvallo.

Heliix: Μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Αιτούντες: Νίκος Αράπκουλες, Παναγιώτης Παπαδιαμάντης.

MyeTutor.org: Μια εξατομικευμένη συνδρομητική πλατφόρμα που προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες μετά το κανονικό σχολικό πρόγραμμα των παιδιών και έχει αναπτυχθεί από την eLearning Industries Ltd. Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους καλύτερα και γρηγορότερα από τις συμβατικές μεθόδους μελέτης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή. Η MyeTutor.org προσαρμόζει τη μεθοδολογία διδασκαλίας της σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με το πώς ο κάθε μαθητής μαθαίνει, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του στο σχολείο και τις εξετάσεις.

Αιτούντες: Αθανάσιος Λαδόπουλος, Nathan Tufte, Δρ. Δημήτρης Παππάς, Κωνσταντίνα Γεωργά, Dr. Hristijan Petreski.

myTQ – Μία τεχνολογική πλατφόρμα που προσφέρει στους χρήστες του “sharing economy” τη δυνατότητα να μεταφέρουν το επίπεδο αξιοπιστίας που έχουν “κτίσει|” μέσα σε μία υπηρεσία και σε άλλες – με σχετικό περιεχόμενο – χωρίς να χρειάζεται να αρχίσουν από το μηδέν. Επιπλέον, το myTQ προσφέρει την κατάλληλη πληροφόρηση στους χρήστες του ώστε να γνωρίζουν ποιους μπορούν να εμπιστευθούν.

Αιτούντες: Μάκης Λεβής, Γιώργος Γεωργαράς.

Smart Guide: Μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές.

Αιτούντες: Θράβαλος Νίκος , Καρκούλιας Γιώργος.

Sun of a Beach: Ένα brand που παρουσιάζει μία πλούσια συλλογή από πετσέτες θαλάσσης και άλλα αξεσουάρ για γυναίκες, άντρες και παιδιά. Εμπνευσμένη από τα ατελείωτα καλοκαίρια στα Ελληνικά νησιά, η Sun of a Beach στοχεύει να μετατρέψει τα καλοκαιρινά αξεσουάρ, και ειδικά τις πετσέτες, σε τρόπο ζωής. Η εταιρεία προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων, από 100% βαμβακερά υφάσματα με εντυπωσιακά σχέδια.

Αιτούντες: Έλλη Ρούντου, Μελίνα Πίσπα, Εριέττα Τοσίδη.

TomoTECH: Προηγμένο ψηφιακό σύστημα που στοχεύει τον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging, το οποίο προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα τη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων. Η TomoTECH επιτυγχάνει ακρίβεια 90% χαρτογράφησης των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν ποσοστά ακρίβειας άνω του 65%. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών της.

Αιτούντες: Ζωή Γιαβρή, Πάρις Ζιώγκας, Δημήτριος Ροζάκης.

Yoleni’s: Ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στον Ευρωπαίο και Αμερικανό καταναλωτή να προμηθευτεί αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. H ιστοσελίδα www.yolenis.com προσφέρει περισσότερα από 1.200 προϊόντα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα και ποτά, καθώς και πλούσιες πληροφορίες για την κάθε περιοχή, τοπικές συνταγές και τρόπους σερβιρίσματος.

Αιτούντες: Νικόλαος Πίπας, Γιάννης Γεωργιάδης, Πέτρος Αγαζάνης.

Σημειώνεται ότι οι φετινοί νικητές θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου 2015.

Από την ίδρυση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας το 2012 από τον Όμιλο Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, έχουν βραβευθεί οκτώ νικήτριες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν θέσειHEA 2013 Winners_454x280ς εργασίας και συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία.

Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευτεί για πάνω από 7 εκατ. ευρώ προς χρηματοδότηση του προγράμματος. Επίσης, συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο Δημήτρης Ι. Γουλανδρής. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Kick Athens, η Microsoft, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.





Related Posts