Δύο χρυσά βραβεία στην ΚοινΣΕπ Καλύμνου για προϊόντα της

Δύο χρυσά βραβεία, για το καπνιστό φιλέτο λευκού τόνου και για το καπνιστό φιλέτο σκουμπρί, στην κατηγορία «ψάρι» (και τα δύο με άρωμα θρούμπης, ρίγανης και θυμαριού), απέσπασε στην τελετή απονομής των βραβείων «Olymp Awards 2017», η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλύμνου.

Το καπνιστό φιλέτο λευκού τόνου κατατάχτηκε μεταξύ των 20 κορυφαίων προϊόντων στην Ελλάδα, καθιερώνοντας επάξια την Κάλυμνο στην κορυφή, όσον αφορά τις γεύσεις της θάλασσας.

Ο θεσμός των «Olymp Awards » είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός θεσμός με υψηλές προδιαγραφές συμμετοχής των προϊόντων.

Συμμετέχουν κρασιά, γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τσάι, τσίπουρο, οινοπνευματώδη, βιολογικά, προϊόντα κρέατος, ψαρικά, μπαχαρικά και γενικά όλα τα τρόφιμα και τα ποτά.

Όλα τα προϊόντα αξιολογήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες, οινολόγους, οινοκριτικούς, επιστήμονες, γευσιγνώστες, αρχιμάγειρες και για τους δύο διαγωνισμούς TASTE & WINE.

Επίσης, στον 3ο διαγωνισμό της συσκευασίας συμμετείχαν σαν κριτές έμπειροι και καταξιωμένοι γραφίστες-graphic designers.

Ο Γιώργος Κατσοτούρχης, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Καλύμνου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη στήριξη και προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, προκειμένου να τύχουν της αναγνώρισης που τους αξίζει και να βρουν διέξοδο σε νέες αγορές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ανέφερε ότι η βράβευση αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλουν εδώ και χρόνια.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comments (1)