Αυτοί οι δύο ελληνικοί φούρνοι είναι στη λίστα με τους καλύτερους στον κόσμο -Λιχουδιές σε ντιζαϊνάτα καταστήματα



Σε πολυτελείς χώρους με προσεγμένη διακόσμηση και ιδιαίτερο φουτουριστικό εσωτερικό μετατρέπονται όλο και περισσότερα αρτοποιεία ανά τον κόσμο… με τους ιδιοκτήτες να μην αρκούνται μόνο στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά και στην οπτική του χώρου.

Από τους φούρνους με ενδιαφέρον εσωτερικό σχεδιασμό δεν απουσιάζει και η Ελλάδα, καθώς δύο ελληνικοί συμπεριλήφθηκαν σε άρθρο του site Cool Hunter, το οποίο παρουσίασε τους πιο εντυπωσιακούς σε όλον τον κόσμο.

Η Αυστραλία και η Ιταλία είχαν και αυτοί την τιμητική τους, μιας και επιλέχθηκαν δύο φούρνοι εκατέρωθεν με εξαιρετικά προσεγμένη διακόσμηση, ενώ εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως η ελληνικοί φούρνοι δεν βρίσκονται στην Αθήνα… αλλά ο ένας στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος στην Έδεσσα.

Αναλυτικά:

Ble, Θεσσαλονίκη

Το Ble Bakery στην Αγίας Σοφίας στη  Θεσσαλονίκη είναι ο ένας εκ των δύο φούρνων που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των συντακτών του Cool Hunter.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μοναδικό χώρο, καθώς σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό δίδυμο Claudio Silvestrin Giuliana Salmaso (με έδρα το Λονδίνο και το Μιλάνο).


Εκεί θα δεις τον μεγαλύτερο φούρνο ξύλου στον κόσμο με ύψος 12 μέτρα, ενώ το design θυμίζει κάτι από ελληνικά νησιά, μιας και ο λευκός πηλός που κοσμεί το εσωτερικό του είναι από την Κρήτη και την Μήλο, ενώ η άμμος και το άχυρο ολοκληρώνει την παραδοσιακή αισθητική.

Ηλέκτρα, Έδεσσα

Ο φούρνος «Ηλέκτρα» στην Έδεσσα είναι το δεύτερο αρτοποιείο με τέλειο design, το οποίο προσθέτει έξτρα μπόνους στο μικρό εσωτερικό του χώρο.

Ο σχεδιασμός έγινε από τους Studioprototype  Architects, οι οποίοι δημιούργησαν ένα φρέσκο και μίνιμαλ αποτέλεσμα στον μόλις 35 τετραγωνικών μέτρων φούρνων.


Το μεγάλο υπαίθριο καθιστικό  και τα ιδιαίτερα φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή είναι αυτά που ξεχωρίζουν, ενώ οι τοίχοι από γυαλί συνδέουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο. Τα έπιπλα είναι από τον Χαβιέρ Παουχαρντ και ο φωτισμός από τον σχεδιαστή Τομ Ντίξον.

Φωτογραφίες: Ble – Ψωμί & Γλυκά, Elektra Bakery, Facebook





Related Posts