Την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων σε 25 χώρες της Ε.Ε. αναλαμβάνει η Lidl



images

Τον ρόλο της προώθησης και εξαγωγής ελληνικών τυποποιημένων προϊόντων σε 25 χώρες της Ευρώπης αναλαμβάνει ένας από τους μεγαλύτερους λιανεμπόρους της Γηραιάς Ηπείρου, η γερμανικών συμφερόντων Lidl. Ηδη 70 είδη προϊόντων βρίσκονται στα ράφια των 10.000 καταστημάτων της αλυσίδας ανά την Ευρώπη, ενώ στο χαρτοφυλάκιο των ελληνικών προϊόντων θα προστεθούν από το 2015 άλλοι 250 νέοι κωδικοί υπό το σήμα Eridanous.

Το διάστημα 11-13 Ιουνίου η θυγατρική της Lidl στην Ελλάδα, η Lidl Hellas, πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση ελληνικών προϊόντων «Food Expo Eridanous». Η έκθεση απευθυνόταν σε στελέχη και μέλη των διοικήσεων των 25 χωρών της Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία και βασικός στόχος της ήταν να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα στα 10.000 καταστήματα των 26 χωρών δραστηριότητάς της. Στη διάρκεια της έκθεσης τα στελέχη της Lidl από το εξωτερικό δειγμάτισαν τα προϊόντα, έτσι ώστε να επιλέξουν αυτά που θέλουν για την πώληση στα καταστήματά τους από το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει διοργανωθεί ποτέ άλλοτε ανάλογη έκθεση όχι μόνο για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά ούτε για τα προϊόντα κάποιας άλλης χώρας. Το γεγονός αυτό και μόνο, ότι δηλαδή ο γερμανικός κολοσσός επιλέγει να ξεκινήσει από τα ελληνικά προϊόντα, δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στην πρωτοβουλία της Lidl Hellas.

Ηδη 70 κωδικοί ελληνικών προϊόντων βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων της Lidl εκτός Ελλάδος, με τα ελληνικά προϊόντα να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή όχι μόνο στις χώρες όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο όπως είναι η Γερμανία ή στις βαλκανικές, όπως είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Θετική έκπληξη αποτελεί, για παράδειγμα, η Φινλανδία, καθώς στα καταστήματα της Lidl εκεί διατίθενται πάνω από 50 κωδικοί ελληνικών προϊόντων. Αξιοσημείωτη είναι η διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στα καταστήματα της Lidl στην Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά σφολιατοειδή και βεβαίως στη φέτα, στις ελιές, στο ελαιόλαδο, αλλά και σε αρκετά κρασιά.

Τα τελευταία εννέα χρόνια η Lidl προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό διοργανώνοντας τουλάχιστον δύο φορές ετησίως τις λεγόμενες ελληνικές θεματικές εβδομάδες.

Η Lidl Hellas συνεργάζεται ήδη με πάνω από 1.500 προμηθευτές από όλη την Ελλάδα, ενώ η αξία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένης της αξίας προώθησης ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό, βεβαίως, με τον τριπλασιασμό σχεδόν των διατιθέμενων κωδικών από το 2015 θα αυξηθεί.

http://www.kathimerini.gr





Related Posts