“Ράφι ελληνικών προϊόντων” …



Tη δημιουργία “ελληνικού ραφιού” στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ πέτυχε σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), o παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 με όραμα την ενεργοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και των φιλελλήνων ανά το κόσμο, προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν οι ελληνικές εταιρείες τροφίμων Γαία, Terra Creta, Μέλισσα-Κίκιζας, Μέλι Αττικής και Παπαδημητρίου (Μεσσηνία). Στο πλαίσιο αυτής, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ θα δημιουργηθούν ειδικά ράφια όπου θα είναι συγκεντρωμένα και σηματοποιημένα ως ελληνικά, προϊόντα των παραπάνω εταιρειών. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 και θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστηριχθεί και από άλλες ελληνικές εταιρείες τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ανάλογη πρωτοβουλία ελληνικών εταιρειών σε διεθνείς αγορές και ειδικότερα στις ΗΠΑ. Οι δράσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας επικεντρώνονται στην ανακούφιση των οικονομικά αδυνάτων από τις συνέπειες της κρίσης, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες και η παγκόσμια καμπάνια OneGreece.org, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων και βοήθειας για την Ελλάδα.

Αρχική





Related Posts