Ποια ελληνικά προϊόντα θα προωθήσει η …



Τέσσερα νέα προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 12.776.236 ευρώ και η χρηματοδότησή τους καλύπτεται κατά 50% από την ΕΕ, 20% από το ελληνικό κράτος και 30% από ιδιώτες-φορείς που συμμετέχουν.

Αναλυτικότερα, τα προγράμματα που κρίνονται ως επιλέξιμα για τελική έγκριση από την ΕΕ είναι τα ακόλουθα:

H προώθηση φρέσκων φρούτων σε Σουηδία, Φινλανδία, Δανία και Ουγγαρία, με επικεφαλής τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, συνολικού προϋπολογισμού 4.394.598 ευρώ

H προώθηση Καλαθιού Προϊόντων (Λάδι ΠΓΕ, Ελιά Θρούμπα ΠΟΠ Θάσου κ.α.) σε Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα, με επικεφαλής την ΕΑΣ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.

H προώθηση μεταποιημένων προϊόντων με βάση το ρύζι σε ΗΠΑ, Ρωσία, Νορβηγία, με επικεφαλής την εταιρία ΕΥ.ΓΕ Πιστιόλας, συνολικού προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.

Δράσεις ενημέρωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών ΠΟΠ/ΠΓΕ στην εσωτερική αγορά, με επικεφαλής τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.591.638 ευρώ.

http://www.iefimerida.gr





Related Posts