Οι ελληνικές φίρμες που μας κάνουν περήφανους έξω



Δε χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομολογικές γνώσεις για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι μια από τις λύσεις ενάντια στην κρίση είναι η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ευτυχώς, το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν το βάζει κάτω και το αποτέλεσμα είναι δεκάδες μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες «σκίζουν» εντός και εκτός συνόρων προσφέροντας ποιοτικό προϊόν στους λαούς του κόσμου.

Δείτε παρακάτω οκτώ από αυτές.

Έργον


Από το 2007 το «πάλευαν» στο μυαλό τους τα αδέρφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης για να φτιάξουν ένα brandname – «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα υπάρχουν ελληνικά προϊόντα με αξιοπιστία και η οποία θα τους ανοίγει δρόμους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα κατάφεραν τον ίδιο κιόλας χρόνο, ενώ τέσσερα χρόνια μετά άνοιξαν το πρώτο παντοπωλείο «Έργον» στην Θεσσαλονίκη με κάθε λογής αγνά ελληνικά προϊόντα (φάβα, μέλι, αλλαντικά και τυριά, κρέατα, τόνο, ελιές, ελαιόλαδο κ.α.). Σήμερα, το brand έχει ένα υποκατάστημα στο Λονδίνο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 άνοιξε και δεύτερο στις Βρυξέλλες. Σχέδιο των ιδρυτών είναι να στήσουν και από ένα κατάστημα/εστιατόριο με είδη deli σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη.

Heel

Ρούχα ιδιαίτερα, εκκεντρικά και πρωτότυπα, με eco-friendly προσανατολισμό και design που βασίζεται σε αρχές όπως αυτές της ανακύκλωσης και των οικολογικών βαφών, ξεκίνησαν να γεμίζουν τα ελληνικά ράφια το μακρινό 1985. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία μεγαλώνει και επεκτείνεται συνεχώς, έχοντας φτάσει τα έξι αποκλειστικά καταστήματα σε Αθήνα και Μύκονο, και ξεπεράσει τα τριάντα σημεία πώλησης σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ιταλία, Ισπανία, Καναδά και ΗΠΑ μεταξύ άλλων). Διαθέτει, επίσης, το δικό της e-shop (χωρίς έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα). Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στο in2life ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Παύλος Δασκαλάκης.

BSB

Ιδρύθηκε το 1980, και σήμερα… κυκλοφορεί σε περισσότερα από διακόσια καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που δημιούργησε, το 2008, τη δική της σειρά οικολογικών ρούχων από 100% οργανικό βαμβάκι, ενώ λανσάρει και τη δική της σειρά γυαλιών ηλίου και οράσεως από το 2007. Τα αρχικά που παραπέμπουν σε ξένο όνομα –και μπορεί να σας μπέρδεψαν κι εσάς– ανήκουν στους δημιουργούς και ιδιοκτήτες της, Βασίλη και Σοφία Μπιθαρά.

Κριτσά – Γαία

Δημιουργήθηκε το 1995 και διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου στο Αγρίνιο, όμως η φήμη της ταξιδεύει ήδη σε Αμερική και Ευρώπη μέσα από διεθνείς διακρίσεις ποιότητας για τα προϊόντα της και «δυνατές» εξαγωγές ελιάς και παρθένου ελαιόλαδου. Αυτές γίνονται κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Αμερική και τη Βόρεια Ευρώπη, ενώ συνολικά τα προϊόντα της εξάγονται σε 18 χώρες, από τις οποίες οι δύο σημαντικότερες είναι η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες – επίσης η Ρωσία, η Αγγλία, η Νορβηγία, η Δανία και η Σουηδία.

Κορρές

Από το παλιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας και την ίδρυση της Korres το 2005 μέχρι σήμερα, η εταιρία φυσικών προϊόντων κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα και αξιόπιστα ονόματα στον τομέα της, απλώνοντας την φήμη της σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από ποιοτικά καλλυντικά πάσης φύσεως. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία με τα «φρουτώδη» καλλυντικά, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται αυτόνομα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το μυστικό της; Προτιμά τα φυσικά –και κατά προτεραιότητα ελληνικά- βότανα για την παρασκευή των καλλυντικών της έναντι των χημικών και όπως όλα δείχνουν, κερδίζει την μάχη.

Snob Duck

Κάθε άλλο παρά σνομπ είναι αυτά τα χαριτωμένα χειροποίητα σαπούνια, τα οποία παρασκευάζονται στην Τρίπολη από ελαιόλαδο και φυτικά υλικά και κυκλοφορούν σε τέλειες συσκευασίες με σήμα την σνομπ πάπια με το παπιγιόν. Η προσπάθεια του Βασίλη Ντούρου έδωσε… σαπουνάδες και πλέον το προϊόν του, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα, συναγωνίζεται premium καλλυντικά και βρίσκεται σε δεκάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα, το διαδίκτυο και το εξωτερικό (ΗΠΑ και Ισπανία).

Αncient Greek Sandals

Τα αρχαιοελληνικά τους σανδάλια έχουν μπει στις μεγαλύτερες μπουτίκ του κόσμου, στα πιο εκλεκτικά e-shops και κάνουν θραύση ακόμα και στο Χόλυγουντ. Η Χριστίνα Μαρτίνη και ο Νικόλας Μινόγλου, εμπνευστές και δημιουργοί των Ancient Greek Sandals, κατάφεραν να φτιάξουν δερμάτινα υποδήματα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά και μέσα σε μόλις δύο χρόνια τα βλέπουν να φοριούνται από σταρ όπως η Ριάνα, η Έμα Γουάτσον, η Τζέσικα Άλμπα και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Frutop

Από το 1975 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην εμφιάλωση και διανομή αναψυκτικών βασισμένων αποκλειστικά σε ελληνικούς χυμούς φρούτων και σήμερα, η Frutop έχει επεκταθεί στις διεθνείς αγορές με τα αεριούχα ροφήματά της. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η αγορά της Κίνας, στην οποία τα τελευταία χρόνια η εταιρεία κατάφερε να τριπλασιάσει τις εξαγωγές της θέτοντας τις βάσεις για ένα πρόσφορο εμπορικό… φλερτ μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

http://www.in2life.gr





Related Posts