Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα «Made in Greece 2015»



images

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους οι ενδιαφερόμενοι.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τα βραβεία «Made in Greece 2015» που διοργανώνεται για δεύτερη φορά από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Τουρισμού.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας madeingreeceawards H απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 30 Νοεμβρίου 2015.

Στο πλαίσιο του φετινού θεσμού θα δοθούν οχτώ βραβεία έναντι επτά το 2013 καθώς η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να θεσπίσει ένα ακόμη βραβείο, το Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας. Ειδικότερα, οι εταιρείες θα διαγωνισθούν για τα ακόλουθα βραβεία:

  • Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος.
  • Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος.
  • Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας.
  • Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας.
  • Βραβείο Αγροτικής Αριστείας.
  • Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας.
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας.
  • Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας.

Κάθε εταιρεία μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα έως και για τρεις διαφορετικές κατηγορίες βραβείων. Τις υποψηφιότητες θα αξιολογήσουν οχτώ -όσες και τα βραβεία- πενταμελείς επιτροπές.

Η απόφαση της ΕΛΑΜ για τη θέσπιση των βραβείων «Made in Greece» εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την παραγωγική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την καθιέρωση ενός παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στο μάρκετινγκ ποιοτικών προϊόντων ελληνικής παραγωγής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία, προάγοντας παράλληλα την ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι δεν έχουμε πελάτες διότι δεν παράγουμε προϊόντα για την παγκόσμια αγορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΕΛΑΜ κ. Γιώργος Αυλωνίτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η οργανωτική επιτροπή των βραβείων. «Χωρίς παραγωγική βάση δεν μπορεί να υπάρξει μια οικονομία», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μπάλτας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της ΕΛΑΜ. «Τα βραβεία Made in Greece έχουν ήδη τα χαρακτηριστικά ενός θεσμού που αναδεικνύει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία όλες εκείνες τις προσπάθειες επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, αλλά και προσωπικών ενεργειών που επενδύουν διαχρονικά στη δημιουργία ανταγωνιστικών, ποιοτικών, επώνυμων προϊόντων τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για τις αγορές του κόσμου», επεσήμανε ο κ.Προκόπης Θεοδωρίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και γενικός γραμματέας της ΕΛΑΜ.

Στο πλαίσιο της πρώτης διοργάνωσης των βραβείων, πριν από δύο χρόνια, οι συμμετοχές ανήλθαν σε 122 από 85 εταιρείες.





Related Posts