Εταιρεία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων κυψέλης



Τι παράγουμε. Μέλι ανθέων, πεύκο, έλατο, θυμάρι, πορτοκαλιά. Επίσης παράγουμε κηραλοιφές προσώπου, σώματος και βάμμα πρόπολης.

Γενικές Πληροφορίες. Δημιουργήσαμε μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε μελισσοκόμους, απο διάφορα μέρη της Ελλάδας, με σκοπό να σας προσφέρουμε γνήσιο ελληνικό μέλι σε διαφορετικές γεύσεις.

Με κυρίαρχη στο μυαλό μας την άποψη, οτι η χρήση φαρμάκων αλλά και μεθόδων που αλλοιώνουν την αξία του μελιού, είναι ενέργειες υποβάθμισης του προϊόντος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε στο τραπέζι σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το βιομηχανικό μέλι των μεγάλων εταιρειών, καλύπτει μεν τις προδιαγραφές ασφάλειας για τον καταναλωτή, έχει όμως δύο τουλάχιστον μεγάλα μειονεκτήματα σε σχέση με το γνήσιο:

1) επειδή οι εταιρείες συγκεντρώνουν τις ποσότητες που χρειάζονται, από μεγάλο αριθμό διαφορετικών μελισσοκόμων, το μέλι θερμαίνεται για να ομογενοποιηθεί και να φτάσει στον τελικό καταναλωτή στην ίδια μορφή. Η θέρμανση όμως του μελιού, καταστρέφει μεγάλο μέρος των θρεπτικών του συστατικών.

2) Για να αποφευχθεί η κρυστάλλωση (πάγωμα) που επέρχεται σε κάθε γνήσιο μέλι, όταν εκτεθεί σε θερμοκρασίες από 12 – 20 βαθμούς Κελσίου για μεγάλο διάστημα, αφαιρούνται με διήθηση οι γυρεόκοκκοι (που δρουν ως καταλύτες στην διαδικασία της κρυστάλλωσης) . Οι γυρεόκοκκοι όμως αποτελούν ίσως το κυριότερο θρεπτικό συστατικό του μελιού.

Από την άλλη, η κρυστάλλωση δεν αλλιώνει στο ελάχιστο την αξία του μελιού και μπορεί με χαμηλή θέρμανση σε δοχεία νερού (μπεν μαρί), να επαναφέρει το μέλι στην υγρή του μορφή.

Κάθε παρτίδα μελιού, σφραγίζεται από τον τελικό υπεύθυνο της διάθεσης (Νίκος Κυρίτσης) και δείγμα αυτού αποστέλλεται για ανάλυση στο Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Η σύνθεση της ομάδας, καλύπτει γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας: ένας μακεδόνας μελισσοκόμος, δύο Ηπειρώτες , ένας Αρκάδας και ένας Κρητικός.

Νίκος Κυρίτσης
Κόνιτσα 44100
Αβέρωφ 16
Τηλ. 2655023777
Κινητό: 6944751418
www.beehappy.com.gr
www.fb.com/beehappy.com.gr
info@beehappy.com.gr





Related Posts