Ελληνική Αγορά στη Θεσσαλονίκη



Πρωτότυπες γεύσεις, άγνωστες στο πλατύ κοινό, προερχόμενες από διαφορετικές περιοχές της χώρας, παρουσιάζονται αυτό το Σαββατοκύριακο προς τέρψιν οφθαλμών και ουρανίσκων στην Ελληνική Αγορά που πραγματοποιείται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η Ελληνική Αγορά αποτελεί μια από τις σημαντικές δράσεις του εφετινού Thessaloniki Food Festival και φιλοξενεί δεκάδες ελληνικά προιόντα, συστήνοντας καινούριες γεύσεις στους Θεσσαλονικείς φέρνοντας πιο κοντά τις νέες τάσεις στην ελληνική γαστρονομία.

Είναι η πρώτη φορά που το φουαγιέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης διατίθεται για αυτό το σκοπό ενώ οι επισκέπτες της πρωτότυπης Αγοράς έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα νέα προιόντα αλλά και να τα προμηθευτούν ταυτόχρονα απευθείας από τους παραγωγούς.

Καβουρμάς, σιρόπι Χριστουγέννων, ρυζόγαλο με βουβαλινό γάλα, μπάρες δημητριακών, αμυγδαλοβούτυρο, πολτός σκόρδου, τσάτνεϊ, προιόντα πιπεριάς Φλωρίνης, παραδοσιακά ποντιακά προιόντα, χαλβάς Δραπετσώνας, τυροκομικά Κρήτης και παραδοσιακά αλλαντικά είναι ορισμένα από τα εδέσματα που προσφέρονται για δοκιμές γεύσεων.

Στόχος της δράσης είναι η παρουσίαση των τοπικών προιόντων, η γνωριμία του κοινού με αυτά και μια πιθανή καταλογογράφηση των προϊόντων για μελλοντικές παρουσιάσεις και σε αγορές του εξωτερικού.
Την Κυριακή η Ελληνική Αγορά λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.





Related Posts