Ελληνίδα σεφ μαθαίνει στους Αγγλους να τρώνε ελληνικά για να μείνουν νέοι!



Η 47χρονη Τόνια Μπάξτον, είναι ελληνικής καταγωγής και έχει γίνει διάσημη ως πρέσβειρα της ελληνικής διατροφής στο εξωτερικό.

Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα

Γεννήθηκε στην Αγγλία από ελληνες γονείς και επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα με την οικογένειά της. Ενώ βρισκόταν στην ελλάδα λάτρευε να τρώει λαχανικά και φρούτα εποχής, όσπρια και ελαιόλαδο. Κάθε φορά που πήγαινε παρατηρούσε πόσο τέλεια ένιωθε και πόσο έλαμπε το δέρμα της. Ετσι, με τη βοήθεια της μητέρας της ξεκίνησε να μαγειρεύει ελληνικά φαγητά, αλλά με τη δικές της πινελιές.

Είναι 47 ετών και φαίνεται πολύ νεότερη!

Η ίδια η Τόνια αποτελεί την απόδειξη για την επιτυχία της διατροφής της, αφού στα 47 της μοιάζει πολύ νεότερη. Είναι μητέρα 4 παιδιών και δηλώνει ότι έχει δυνάμεις και φόρμα 20χρονης. «Είμαι 47 ετών, αλλά έχω την ενέργεια μιας 20χρονης» λέει η ίδια. «Νιώθω καλά και συνήθως μου λένε ότι μοιάζω νεότερη, κάτι που οφείλεται στο καλό φαγητό που τρώω. Αν τρώτε σωστά, μπορείτε ακόμα και να αποτρέψετε διάφορες ασθένειες εκτός από το να φαίνεστε νέοι».

Δημοφιλής σεφ και παρουσιάστρια

Σήμερα, η Τόνια παρουσιάζει τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «My Greek Kitchen» στο Discovery Channel, έχει ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο, το οποίο ονομάζεται «The Real Greek», έχει σχολή μαγειρικής όπου μεταλαμπαδεύει τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο «Eat Greek for a Week» (Φάτε ελληνικά για μια εβδομάδα).

Εκεί, η διάσημη για τις ελληνικές συνταγές της ελληνίδα έχει συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες ελληνικές συνταγές, καθώς τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής που μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να ελέγξει το βάρος του, να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή και να γυρίσει πίσω τον χρόνο!

Οι Αγγλοι μαθαίνουν να τρώνε ελληνικά

Η ίδια λέει σε συνέντευξή της: «Πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Αγγλία συνειδητοποιούν ότι το καλό φαγητό εξαρτάται από τα συστατικά του και το ελληνικό φαγητό αποτελείται από ποιοτικό και φρέσκα υλικά. Και φυσικά όλοι προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα γιατί έχουμε το καλύτερο ελαιόλαδο, οι ελιές από την Καλαμάτα είναι οι καλύτερες (δεν είναι βαμμένες με τεχνητό τρόπο όπως οι ισπανικές), τα κρασιά μας είναι καταπληκτικά και πολλά άλλα».

Τα φαγητά που σερβίρει στο εστιατόριό της
Τα φαγητά που σερβίρει στο εστιατόριό της

Το μυστικό της νεότητάς της

«Με ρωτούσαν συχνά πώς είμαι τόσο καλά, έχω τόση ενέργεια και τους απαντούσα ότι ευθυνόταν ο τρόπος ζωής και η διατροφή μου. Ετσι, αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό το κομμάτι και χωρίς να το καταλάβω προέκυψε η τηλεοπτική εκπομπή.

Και οι δύο γονείς μου, όταν μετακόμισαν στη Βρετανία, σταμάτησαν την ελληνική διατροφή τους, πάχυναν και είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα προβλήματα υγείας.

Εγώ πιστεύω ότι έχω αντιστρέψει τα γονίδια με το να είμαι δραστήρια και να τρώω καλό φαγητό.

Στην παραλία με τον σύζυγό της
Στην παραλία με τον σύζυγό της

«Οσο μεγαλώνουμε τόσο το σώμα μας υποφέρει από φλεγμονές και αυτό είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης. Πόνοι και προβλήματα δημιουργούνται ακριβώς από αυτές τις φλεγμονές ενώ και το δέρμα μπορεί να πάθει φλεγμονές. Μόνο με αντιοξειδωτικά τρόφιμα μπορούμε να τις κατανικήσουμε. Οσο λιγότερες φλεγμονές έχετε τόσο πιο νέος δείχνετε. Αν σκανάρετε το σώμα ενός παιδιού θα δείτε ότι δεν έχει καμία φλεγμονή. Σκόρδο, ελαιόλαδο και όσπρια είναι κατεξοχήν αντιφλεγμονώδη» προσθέτει.

Τα φαγητά που σερβίρει στο εστιατόριό της
Τα φαγητά που σερβίρει στο εστιατόριό της

Τα φαγητά που σερβίρει στο εστιατόριό της
Τα φαγητά που σερβίρει στο εστιατόριό της

Και φυσικά είναι λάτρης του φραπέ!
Και φυσικά είναι λάτρης του φραπέ!

Με την μία από τις κόρες της
Με την μία από τις κόρες της

Πίνακας μέσα στο εστιατόριό της
Πίνακας μέσα στο εστιατόριό της

Σε ρόλο δασκάλας, παραδίδει μαθήματα ελληνικής κουζίνας
Σε ρόλο δασκάλας, παραδίδει μαθήματα ελληνικής κουζίνας

http://www.thetoc.gr





Related Posts