Δράμα: Ηδονίς το νέο συνεταιριστικό σχήμα, που διδάσκει κουλτούρα «συνεταιρίζεσθαι»



Θέμα ημερών η έγκριση του νέου Συνεταιρισμού μελών από το Κτηνοτροφικό Σύλλογο Δράμας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το όνομα του Συνεταιρισμού είναι «Ηδονίς», σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής οι Κτηνοτρόφοι στην υπέροχη Ηδονίδα Γη της Ελλάδας και της Δράμας συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και επικεφαλής του Συνεταιριστικού σχήματος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την πορεία του εγχειρήματος, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής, αναδείκνυε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κλάδος και την επ’απειλούμενη «εξαφάνισή» του, λόγω της των υπέρογκου κόστους παραγωγής και των πολύ χαμηλών τιμών του γάλακτος και του κρέατος.

Η μόνη διαφυγή ήταν και είναι η ενημέρωση, οι συμπράξεις, η οργάνωση σε συνεταιριστικά σχήματα και κυρίως η δικτύωση με την τοπική κοινωνία.

«Τον τελευταίο καιρό όλα αυτά τα δουλέψαμε μεταξύ μας και σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε την λειτουργία του συνεταιρισμού μας. Έχουμε στόχο και να προχωρήσουμε σε συσκευασία δική μας το γάλα που παράγουμε, αλλά και να προχωρήσουμε και στις πωλήσεις του κρέατος, μετά τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην καλή ποιότητα του προϊόντος μας. Αργότερα βάζουμε πλώρη για αύξηση παραγωγής και μονάδες ελεγχόμενες. Αυτή τη στιγμή παράγουμε 1,5 εκ κιλά Αιγοπρόβειο γάλα. Μπορούμε να φτάσουμε και στα 2,5 εκ κιλά γάλα. Ο συνεταιρισμός μας είναι ο μοναδικός που λειτουργεί με αυτή τη μορφή στην ΑΜ-Θ και μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους Κτηνοτρόφους», σημείωσε ο κ. Κιτσουκάκης.

Τέλος στάθηκε στην πρώτη Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Δράμα που θα διεξαχθεί στις 23-24 Σεπτεμβρίου με ημερίδες, για την κόκκινη φυλή Αγελάδων. Στις ημερίδες θα συμμετέχουν μέλη και από την διεπαγγελματική οργάνωση κρέατος.

http://www.ert,gr





Related Posts